SFINŢII ÎN PROSLĂVIRE

SFINŢII ÎN PROSLĂVIRE (cartea Daniel)       By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea. (Ps.34:1).

Daniel împreună cu prieteni lui prinşi de război în Babilon, ne prezintă un model în a-L proslăvi pe Dumnezeu.

1 TIMPUL ŞI ÎMPREJURĂRILE VIEŢII NU SUNT PEDICI ÎN A-L PROSLĂVI PE DUMNEZU.
-proslăvirea lui Dumnezeu e o stare a inimii, care nu poate fi oprită de: (a) Împărat,
(b)De pîrîşi,
(c) De groapa cu lei,
(d) De ameninţări fără număr.
Psalmistul spunea: Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea. (Ps.34:1).
*Daniel în situaţi diferite, cu legi diferite, el nu şi-a schimbat programul proslăvirii: Cand a aflat Daniel ca s-a iscalit porunca, a intrat in casa lui, unde ferestrele odaii de sus erau deschise inspre Ierusalim, si de trei ori pe zi ingenunchea, se ruga si lauda pe Dumnezeul lui, cum facea si mai inainte. (Dan.6:10).

2.CÎND PROSLĂVIREA ÎŢI ESTE ÎNGRĂDITĂ = I-A O NOUĂ HOTĂRÎRE
Daniel şi cei trei tineri au simţit cum se strînge şurubul în jurul lor ca să nu mai poată aduce închinare lui Dumnezeu, n-au stat nepăsători, ei au luat o hotărîre nouă, una sfîntă.
*Cînd împrejurările din viaţă te vor constringe în închinarea ta, nu îţi schimba hotărîrea luată ci mai degrabă fă să fie cunoscută şi de alţi:
-Imparatul le-a randuit pe fiecare zi o parte din bucatele de la masa lui si din vinul de care bea el, vrand sa-i creasca timp de trei ani, dupa care aveau sa fie in slujba imparatului. (Dan.1:5).
-Daniel s-a hotarat sa nu se spurce cu bucatele alese ale imparatului si cu vinul pe care-l bea imparatul si a rugat pe capetenia famenilor dregatori sa nu-l sileasca sa se spurce. (Dan.1:8).

3.CÎND PÎRÎŞI TĂI VOR LIMITA SPAŢIUL ÎNCHINĂRII TALE = PĂSTREAZĂ-ŢI INTEGRITATEA.
-Daniel şi prieteni lui au avut aceiaşi filozofie de trăire, nici un compromise, nici o unghie(ca înaintaşi lor în Egipt) nici o bănuială în gesture că şi-ar fi schimbat ;credinţa, hotărîrea, Dumnezeul: Dar sunt niste iudei, carora le-ai dat in grija treburile tinutului Babilonului, si anume Sadrac, Mesac si Abed-Nego, oameni care nu tin seama deloc de tine, imparate. Ei nu slujesc dumnezeilor tai si nu se inchina chipului de aur pe care l-ai inaltat tu!” (Dan.3:12).

4.CÎND AMENINŢĂRILE ŞI INTIMIDĂRILE NU MAI AU SFÎRŞIT, NU ÎŢI SCHIMBA, CREDINŢA ŞI ÎNCREDEREA ÎN DUMNEZEU.
-Focul înaintea lor, groapa cu lei deschisă, pîrîşi dornici să termine cu slujitori adevăraţi, stai tare pe poziţie şi nu îţi schimba credinţa, încrederea în Dumnezeu: Iata, Dumnezeul nostru caruia Ii slujim poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate din mana ta, imparate. Si chiar de nu ne va scoate, sa stii, imparate, ca nu vom sluji dumnezeilor tai si nici nu ne vom inchina chipului de aur pe care l-ai inaltat!” (Daniel.3:17-18).

5. CREDINCIOŞIA TA VA FI RĂSPLĂTITĂ.
-Cînd nori negri se abat asupra ta, asupra familiei tale, asupra credinţei tale, dacă vei rămîne statornic, în hotărîrea slujiri, dacă nu îţi vei pierde încrederea în Dumnezeu-l căruia i-a declarat slujire, atunci credincioşia ta va fi răsplătită. Dupa aceea, imparatul a inaltat pe Sadrac, Mesac si Abed-Nego la mare cinste in tinutul Babilonului. (Dan.3:30). Daniel a dus-o bine sub domnia lui Darius si sub domnia lui Cirus, persanul. (Dan.6:28).

6.OSTENEALA TA VA FI O BINECUVÎNTARE PENTRU ALŢI
-În urma suferinţelor, prigoanelor pe care le-ai răbdat şi alţi vor beneficia în urma biruinţei tale.
* Dupa aceea, imparatul Darius a scris o scrisoare catre toate popoarele, catre toate neamurile, catre oamenii de toate limbile, care locuiau in toata imparatia: „Pacea sa va fie data din belsug! Poruncesc ca, in toata intinderea imparatiei mele, oamenii sa se teama si sa se infricoseze de Dumnezeul lui Daniel. Caci El este Dumnezeul cel Viu si El dainuie vesnic; Imparatia Lui nu se va nimici niciodata, si stapanirea Lui nu va avea sfarsit. El izbaveste si mantuieste, El face semne si minuni in ceruri si pe pamant. El a izbavit pe Daniel din ghearele leilor!” (Daniel.6:25-27).
* Nebucadnetar a luat cuvantul si a zis: „Binecuvantat sa fie Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego, care a trimis pe ingerul Sau si a izbavit pe slujitorii Sai care s-au increzut in El, au calcat porunca imparatului si si-au dat mai degraba trupurile lor decat sa slujeasca si sa se inchine altui dumnezeu decat Dumnezeului lor! Iata acum porunca pe care o dau: orice om, din orice popor, neam sau limba ar fi, care va vorbi rau de Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego va fi facut bucati, si casa lui va fi prefacuta intr-un morman de murdarii, pentru ca nu este niciun alt Dumnezeu care sa poata izbavi ca El.” (Daniel.3:28-29).

***Proslăvirea adusă lui Dumnezeu nu va trece neobservată.
Fii binecuvîntat de Domnul!
~Slujitorul~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s