GURA CELUI NEPRIHĂNT

GURA CELUI NEPRIHĂNT (Prov.8:7).   By David (duţu) Miclea


1.VESTEŞTE ADEVĂRUL: Caci gura mea vesteste adevarul, si buzele mele urasc minciuna!  (Prov.8:7). Toate cuvintele gurii mele sunt drepte, n-au nimic neadevarat, nici sucit in ele. (Prov.8:8).

2.LAUDA DOMNULUI E NELIPSITĂ DIN GURA LUI: Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea. (Ps.34:1).

3.VESTEŞTE CREDINCIOŞIA LUI DUMNEZEU: Voi canta totdeauna indurarile Domnului, voi spune din neam in neam, cu gura mea, credinciosia Ta. (Ps.89:1).

4. VESTEŞTE ÎNŢELEPCIUNEA: Gura celui neprihanit vesteste intelepciunea, si limba lui trambiteaza dreptatea. (Ps.37:30).

5. ESTE UN IZVOR DE VIAŢĂ: Gura celui neprihanit este un izvor de viata, dar gura celor rai ascunde silnicie. – (Prov.10:11).

6. ESTE O GURĂ CURATĂ: Mi-a atins gura cu el si a zis: „Iata, atingandu-se carbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este indepartata si pacatul tau este ispasit!” (Isa.6:7).

7. ARE O LAUDĂ PENTRU DUMNEZEU ÎN EA: Mi-a pus in gura o cantare noua, o lauda pentru Dumnezeul nostru. Multi au vazut lucrul acesta, s-au temut, si s-au increzut in Domnul. (Ps.40:3).

8. E PLINĂ DE LĂCOMIE DUPĂ PORUNCILE DOMNULUI: Deschid gura si oftez, caci sunt lacom dupa poruncile Tale. (Ps.119:131).

9. AŞTEAPTĂ SĂ FIE UMPLUTĂ: Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-am scos din tara Egiptului; deschide-ti gura larg, si ti-o voi umple!” (Ps.81:10).

10. VORBEŞTE CUVINTE PLINE DE ÎNŢELEPCIUNE: Gura mea va vorbi cuvinte intelepte, si inima mea are ganduri pline de judecata. (Ps.49:3).

11. GURA CELUI NEPRIHĂNIT IZBĂVEŞTE: Cuvintele celor rai sunt niste curse ca sa verse sange, dar gura celor fara prihana ii izbaveste. – (Prov.12:6).

12. SE DESCHIDE LARG ÎMPOTRIVA PĂCATULUI: Ana s-a rugat si a zis: „Mi se bucura inima in Domnul, puterea mea a fost inaltata de Domnul; mi s-a deschis larg gura impotriva vrajmasilor mei, caci ma bucur de ajutorul Tau. (1Sam.2:1).

13. PLINĂ CU STRIGĂTE DE BUCURIE: Atunci gura ne era plina de strigate de bucurie, si limba, de cantari de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: „Domnul a facut mari lucruri pentru ei!” (Ps.126:2).

14. N-ARE CUVINTE STRICATE ÎN EA: Niciun cuvant stricat sa nu va iasa din gura; ci unul bun, pentru zidire, dupa cum e nevoie, ca sa dea har celor ce-l aud. (Efes.4:29).

15. GATA DE MÎNGĂIERE: v-as mangaia cu gura si as misca din buze ca sa va usurez durerea? (Iov.16:5).

16. GATA DE AL MĂRTURISI PE ISUS CA DOMN: Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. (Rom.10:9).

17. E PLINĂ DE ÎNŢELEPCIUNE: Cuvintele celor rai sunt niste curse ca sa verse sange, dar gura celor fara prihana ii izbaveste. – (Prov.12:6).
18. CUVÎNTUL DOMNULUI E ÎN EA: Ce zice ea deci? „Cuvantul este aproape de tine: in gura ta si in inima ta.” Si cuvantul acesta este Cuvantul credintei, pe care-l propovaduim noi. (Rom.10:8).

19. CARTEA LEGII ESTE ÎN EA: Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune. (Ios.1:8).

20. GATA DE A-L SLĂVI PE DUMNEZEU: pentru ca toti impreuna, cu o inima si cu o gura, sa slaviti pe Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos. (Rom.15:6).

~Slujitorul~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s