RUGĂCIUNEA LUI ISUS, MODEL DE RUGĂCIUNE PESTE VREMURI

RUGĂCIUNEA LUI ISUS, MODEL DE RUGĂCIUNE PESTE VREMURI (Evrei.5:6-10).        By David (duţu) Miclea.

*Cuvîntul de aur: Si, cum zice iarasi intr-alt loc:  „Tu esti Preot in veac, dupa randuiala lui Melhisedec.” El este Acela care, in zilele vietii Sale pamantesti, aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrimi catre Cel ce putea sa-L izbaveasca de la moarte, si fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui, macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit. Si, dupa ce a fost facut desavarsit, S-a facut, pentru toti cei ce-L asculta, urzitorul unei mantuiri vesnice, caci a fost numit de Dumnezeu: Mare Preot „dupa randuiala lui Melhisedec.” (Evrei5:6-10).

FRUMUSEŢEA RUGĂCIUNI
Rugăciunile Domnului Isus sunt adevăratele modele după care ar trebui să ne luăm, să facem şi no ice a făcut El, să ne rugăm şi noi aşa cum El S-a rugat

1. ISUS S-A RUGAT CU STRIGĂTE MARI

-Strigăte mari nu e neaparat rugăciunea aceia decibelică, deşi nu e nimic greşit cu astfel de rugăciune, nu e rugăciunea modernă, dar e rugăciunea penticostală. Înainta de a bea întreg paharul suferinţei, Isus a avut o conversaţie cu Tatăl în rugăciune, pe Muntele Maslinilor (Luca.22:39-46).

–Strigătul mare, a fost strigătul Anei care sătulă de înţepăturile din partea Peninei a alergat la Dumnezeu rugînduse cu strigăte mari: Ana vorbea in inima ei si numai buzele si le misca, dar nu i se auzea glasul. Eli credea ca este beata (1Sam.1:13).

–Strigătul mare e strigătul disperatului după ajutor, a fost strigătul rugăciunilor spuse de psalmişti: Eu strig cu glasul meu catre Domnul, si El imi raspunde din muntele Lui cel sfant. (Oprire) (Ps.3:4). Sa stiti ca Domnul Si-a ales un om pe care-l iubeste: Domnul aude cand strig catre El. (Ps.4:3).Dar eu strig catre Dumnezeu, si Domnul ma va scapa. (Ps.55:16). (O cantare a treptelor.) Catre Domnul strig in stramtorarea mea, si El m-asculta. (Ps.120:1). (O cantare a lui David. O rugaciune facuta cand era in pestera.) Cu glasul meu strig catre Domnul, cu glasul meu ma rog catre Domnul. (Ps.142:1).

2. ISUS S-A RUGAT CU LACRĂMI

-E o mare frumuseţe să asculţi rugăciuni, să vezi fraţi şi surori rugîndu-se cu strigăte dar şi cu lacrămi. –Isus a avut pentru ce să se roage pînă la lacrimi, era în faţa împliniri marelui plan pentru care a venit în lume, se ruga în faţa Tatălui, pentru noi toţi.

–Cît de puternică a fost rugăciunea Mîntuitorului, şi cît de fierbinte a fost ea: A ajuns intr-un chin ca de moarte si a inceput sa Se roage si mai fierbinte; si sudoarea I se facuse ca niste picaturi mari de sange care cadeau pe pamant. (Luc.22:44).

–Poate că vei ajunge descurajat, dispreţuit chiar de cei deaproape, cînd vezi că rugăciunea încă nu are răspuns, nu uita continuă să te rogi, Dumnezeu are timpul Lui, iar răspunsul la rugăciune poate să fie nu cum noi l-am aşteptat, dar trebuie să ne rugăm.

–Iov a ajuns să fie dispreţuit luat în rîs de prieteni lui, dar el a continuat să se roage: Prietenii mei rad de mine, dar eu ma rog lui Dumnezeu cu lacrimi, (Iov.16:20).

–Ezechia în disperarea lui a vărsat multe lacrămi în rugăciune: „Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea Ta cu credinciosie si inima curata si am facut ce este bine inaintea Ta!” Si Ezechia a varsat multe lacrimi. (Isa.38:3). –Cînd ajungi să uneşti glasul rugăciuni, cu strigătul mare, şi cu lacrămi înaintea Domnului, Dumnezeu e gata să te asculte: Indata tatal copilului a strigat cu lacrimi: „Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele!” (Marc.9:24). Isus l-a vindecat pe tînărul acesta.

3. ISUS A FOST ASCULTĂTOR. Rugăciunea lui Isus a fost o dovadă a ascultări faţă de Dumnezeu Tatăl: macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit. (Evr.5:8). La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce. (Filip.2:8). –Rugăciunea e un semn al ascultări, şi considerăm şi acesta un fel prin care Dumnezeu rezolvă problemele din viaţa noastră.

4. ISUS A TRĂIT EVLAVIA -El nu numai că a vorbit, despre evlavie, neprihănire şi sfinţenie, El le-a trăit au fost practicate, chia acestea au devenit motive a ascultări rugăciuni îndreptate spre Tatăl: si fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui, (Evr.5:7).

5. ISUS ŞI-A ATINS SCOPUL ÎN RUGĂCIUNE – El este Acela care, in zilele vietii Sale pamantesti, aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrimi catre Cel ce putea sa-L izbaveasca de la moarte, si fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui, (Evr.5:7) ; a fost izbăvit de la moarte îndeplinind întreg planul lui Dumnezeu pentru care a venit în lume. –Noi vom ieşi biruitori, izbăvitori, în urma aplicări în viaţă, modelul trăit de Isus în rugăciune.

~Slujitorul~

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s