IERTAREA APROAPELUI UN PRINCIPIU SPIRITUAL

IERTAREA APROAPELUI UN PRINCIPIU SPIRITUAL (Matei.18:32-35) By David (duţu) Miclea.

blogul lui "DUTU"
IERTAREA APROAPELUI UN PRINCIPIU SPIRITUAL:

1. IERTAREA ADUCE ELIBERAREA DIN SCLAVIA PĂCATULUI, NEIERTAREA ADUCE SCLAVIA PĂCATULUI.(Matei.18:32-35). –Atîta vreme cît nu există iertare, sclavia păcatului stăpîneşte, peste cel care nu iartă, şi peste cel neiertat.

2. IERTAREA ADUCE IERTARE; IERŢI ŞI VEI FI IERTAT, NU IERŢI ŞI NU VEI FI IERTAT -Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre. Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre. (Matei.6:14-15)

3. IERTAREA ADUCE ÎMPĂCARE CU APROAPELE ŞI CU DUMNEZEU; ÎMPACĂ-TE CU APROAPELE TĂU ŞI DUMNEZEU VA FI ÎMĂCAT CU TINE, VORBEŞTE CU APROAPELE ŞI DUMNEZEU VA VORBI CU TINE. -Asa ca, daca iti aduci darul la altar, si acolo iti aduci aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, lasa-ti darul acolo inaintea altarului si du-te intai de impaca-te cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul. Cauta de te impaca degraba cu parasul tau, cata vreme esti cu el pe drum; ca nu cumva parasul sa te dea pe mana judecatorului, judecatorul sa te dea pe mana temnicerului, si sa fii aruncat in temnita. Adevarat iti spun ca nu vei iesi de acolo pana nu vei plati cel din urma banut. (Matei.5:23-26).

4. IERTAREA ADEVĂRATĂ E O SURSĂ INEPUIZABILĂ; ÎN IERTARE NU EXISTĂ LIMITĂ ORI LIMITA IERTĂRII ESTE INEPUIZABILĂ -Atunci Petru s-a apropiat de El si I-a zis: „Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori?” Isus i-a zis: „Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte. (Matei.18:21-22).

5.IERTAREA O ACŢIUNE ÎN CARE NU EXISTĂ NEGOCIERE, ORI IERŢI, ORI NU IERŢI, NU EXISTĂ CALE DE MIJLOC -Urmînd iertarea noastră acordată de Hristos: Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi. (Col.3:13). Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos. (Efes.4:32) .Pe voi, care erati morti in greselile voastre si in firea voastra pamanteasca netaiata imprejur, Dumnezeu v-a adus la viata impreuna cu El, dupa ce ne-a iertat toate greselile. (Col.2:13).

***Neiertarea este o mare piedică în calea îndurări : Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare. – (Prov.28:13).

Doamne, dă-ne putere să iertăm.
~Slujitorul~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s