PRIVIND LA CALENDARUL LUI DUMNEZEU

PRIVIND LA CALENDARUL LUI DUMNEZEU (Galateni.4:4-5). By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Dar, cand a venit implinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, nascut din femeie, nascut sub Lege, ca sa rascumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca sa capatam infierea(Galateni.4:4-5).

***PRIVIND LA CALENDARUL LUI DUMNEZEU
Întocmai cum noi oameni, marcăm în calendarele noastre anumite zile deosebite se pare că Dumnezeu în calendarul Său face la fel ca lucrurile să se întîmple la vremea lor, la vremea lui Dumnezeu. Daca are totuşi un calendar deşi El nu este îngrădit de timp şi spaţiu, atunci ar fi cam aşa, marcat cu rosu:
*ZIUA DE NAŞTERE A MÎNTUITORULUI.
-Deşi nu se ştie o dată precisă Naşterea lui Isus, totuşi în fiecare an la 25 Decembrie există o zi dedicată acestui eveniment important creştinesc. Eveniment despre care Biblia comfirmă: Dar, cand a venit implinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, nascut din femeie, nascut sub Lege, (Gal.4:4).
*ZIUA RESTIGNIRI
-Mulţimea prorocilor vorbesc despre timpul acesta descriind, vremea şi lucrurile care aveau să se întîmple.Cînd Isus vedea că ia sosit ceasul a plecat hotărît spre Ierusalim unde avea să moară pentru cei păcătoşi. Apoi a venit la ucenici si le-a zis: „Dormiti de acum si odihniti-va!… Iata ca a venit ceasul ca Fiul omului sa fie dat in mainile pacatosilor. (Mat.26:45).
*ZIUA TRIMITERI DUHULUI SFÎNT UCENICILOR
În ziua Cincizecimii (Fapte.2)
*ZIUA REVENIRII LUI ÎN SLAVA SA
-Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. (Mat.24:36)
-De aceea, si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi. (Mat.24:44)
-stapanul robului aceluia va veni in ziua in care el nu se asteapta si in ceasul pe care nu-l stie, (Mat.24:50)

***DUMNEZEU ÎŞI RESPECTĂ PROGRAMĂRILE (cînd a venit împlinirea vremii)
-Înţeleptul Solomon precizează lucrul acesta cînd spune: Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui. (Ecl.3:1).
-Dumnezeu are vremea Lui, lucrurile făcute de El sunt la vremea lor întocmai cum ne spune Pavel: “Cînd a venit împlinirea vremii”.
-Biblia este o dovadă puternică lăsîndu-ne să aflăm că ceasul lui Dumnezeu nu dă greş niciodată:
-Cînd oasele lui Iosif erau gată să se prăpădească într-o groapă, Dumnezeu aşează gîndul lăcomiei în fraţii lui şi le trimite o caravană de negustori Ismaieliţi cărora îl vînd cu 20 de arginţi.
-Cînd Dumnezeu vroia să scape pe Iacov din foamete îl înalţă pe Iosif din puşcărie, chiar dacă era uitat acolo, aşezîndul mai mare peste ţara Egiptului.
-Cînd pruncul Moise era gata de a fi pierdut pe rîul Nilului, chiar în ceasul acela Dumnezeu stîrneşte dorinţă fetei lui faraon de a ieşi la rîu ca viitorul lider a lui Israel să fie salvat.
-Cînd oastea lui faraon ajungea pe Israel la Marea Roşie, chiar în ceasul acela Dumnezeu prin ridicarea toiagului lui Moise deschide si face drum uscat în adîncul apelor.
-Cînd mama îşi ducea singurul fiu la groapă, chiar în ceasul acela apare Isus: Cand S-a apropiat de poarta cetatii, iata ca duceau la groapa pe un mort, singurul fiu al maicii lui, care era vaduva; si cu ea erau o multime de oameni din cetate. (Luc.7:12).
-Cînd ucenici erau în disperare, cu uşile încuiate, Isus a plecat la ei chiar în ceasul acela: S-au sculat chiar in ceasul acela, s-au intors in Ierusalim si au gasit pe cei unsprezece si pe cei ce erau cu ei, adunati la un loc (Luc.24:33).
-Cînd vei ajunge la necaz din pricina Cuvîntului în clipa aceia El va fi acolo să vorbească pentru tine: Cand va vor duce sa va dea in mainile lor, sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la cele ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela; caci nu voi veti vorbi, ci Duhul Sfant. (Marc.13:11).

***DUMNEZEU FACE POSIBIL ÎMPLINIREA PROGRAMĂRILOR FĂCUTE.
După patru sute de ani de tăcere, Dumnezeu face pregătirile necesare pentru venirea Fiului Său.
1.O LIMBĂ UNIVERSALĂ (GREACĂ) Dumnezeu pregăteşte o limbă universală pentru a răspîndi mesajul Evangheliei. Prin acaparările făcute de imperiul greciei.Alexandru Macedon în anul 333 înainte de Hristos a cucerit imperiul persan cucerire prin care evrei vor fi avea introdus în documentele legale şi limba greacă. Daca va aduceţi aminte, cînd Isus a fost restignit pe cruce era inscripţia: „Acesta este Isus din Nazaret, Împăratul iudeilor” … scris în limba greacă, ebraică și latină. Toată lumea știa un pic greacă (cum ar fi limba engleză azi). Noul Testament a fost scris în limba greacă, de asemena ucenici mai şcolaţi consider eu că ştiau şi greaca.
-Cultură greacă a rupt barierele de naționalism, astfel încât oamenii acceptau mai ușor ideile spuse de cineva de la o altă națiune.
-Acest lucru a însemnat că, atunci când creștinii se vor deplasa de la o țară la alta cu mesajul lui Hristos, ei vor fi mai uşor acceptaţi.
– Un alt aspect important al culturii grecești a fost limba.
* Limba greacă a devenit limba comercială a lumii.
* Atunci, așa cum în limba engleză este acum, a doua limbă vorbită de toți oamenii.
-Acest lucru a făcut posibil ca Scripturile să fie citit și înțeles de toți.
– Într-adevăr, atunci când Hristos Sa născut a fost împlinirea vremii, cultural!

2.O PACE ŞI UN SISTEM RUTIER UNIVERSAL (prin Imperiul Roman) Apoi au venit imperiul roman, care în anul 63 înainte de Hristos au cucerit imperiul grecilor, israelul/palestina devenind o colonie romană. Dacă primi au venit cu o limbă universală, aceştia au adus un sistem internaţional de drumuri, mulţimea acestor drumuri a făcut lansarea proverbului:” Toate drumurile duc la Roma”.
Cunoscînduse limba universală şi drumuri bune de circulat în acelaşi imperiu, s-a înleznit astfel răspîndirea Evangheliei.
-Romanii au preluat controlul teritoriilor divizate pe care Alexandrucel Mare le- a cucerit.
-Odată ce romani au avut control au venit si drumurile bune uşor de conectat dintr-o parte a alta a imperiului. -Romani au adus dreptul de protecţie a cetăţenilor avînd chiar libertatea de a trece dintr-o ţară în alta.
3.RĂSPÎNDIREA CONCEPTULUI DESPRE UN SINGUR DUMNEZEU (prin legea lui Moise) Pe parcusul a miilor de ani, străbătînd naţiunile pămîntului, Dumnezeu prin poporul Său a făcut cunoscut credinţa nu în zeităţi ci într-un singur Dumnezeu, Dumnezeu Cel Adevărat.
4.PROMISIUNI ADUSE LA UN NUMITOR COMUN (despre Isus) Dumnezeu a făcut pe pămînt aproximativ 4000 de ani planificare pregătire pentru trimiterea Fiului Său.
5. ISUS A PREGĂTIT DECOLAREA SA PE PLANETA NOASTRĂ
Isus a acceptat provocarea făcută: „Cine va merge să izbăvească omenirea?”
Isus a fost găsit vrednic ca să vină să împlinească planul de mîntuire.
Isus a părăsit Raiul pentru o iesle din Betleeem.
Isus a părăsit părtăşia cerului ca să devină om ca si noi dar fără păcat, să aibă părtăşia oamenilor păcătoşi.
Isus a părăsit străzile de aur ca să umble prin praful şi noroiul Palestinei.
Isus a părăsit Palatul Tatălui pentru un grajd al Betleemului.
Isus a părăsit averea Tatălui pentru a ajunge săracul lumii în care a trăit.
Isus a părăsit activitatea de creator pentru a muri pe lemnul creat de El.
Isus a părăsit cerul pentru un nou destin, destin care s-a dovedit pe Dealul Golgotei la locul unde a plătit jertfa supremă pentru noi păcătoşi.
***Da, atunci cand a venit implinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, nascut din femeie, nascut sub Lege, ca sa rascumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca sa capatam infierea.
Dumnezeu este întotdeauna la timp.
Isus a fost născut chiar la timp.
Isus a fost crucificat la timp.
Isus va veni din nou la timp.

***SCOPUL MĂREŢ ÎN PLANUL LUI DUMNEZEU A FOST ACESTA
-Ca cei de sub lege să fie răscumpăraţi.
-Ca să căpătăm infierea dreptul de a fi copiii a lui Dumnezeu.
-Ca să devenim făpturi noi în Hristos.
-Ca să avem o statură nouă în Hristos
-Ca să ne putem indentifica în Marea Familie a lui Dumnezeu.
~Slujitorul~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s