IMPORTANŢA PĂRTĂŞIEI FRĂŢEŞTI

IMPORTANŢA PĂRTĂŞIEI FRĂŢEŞTI (1Cor.14:26)     By David (duţu) Miclea

Cuvîntul de aur:   Ce este de facut atunci, fratilor? Cand va adunati laolalta, daca unul din voi are o cantare, altul, o invatatura, altul, o descoperire, altul, o vorba in alta limba, altul, o talmacire, toate sa se faca spre zidirea sufleteasca. (1Cor.14:26)

 *Importanta partasiei fratesti:


1.INCREDEREA IN PARTASIA GRUPULUI

-nu mai esti singur(cand va adunati),singuratatea omoara,distruge vieti,distruge famili,si le aduce oamenilor stari de ingrijorare.

 

2.MANDRIA DE A FI PARTAS  UNUI GRUP

-nu orice grup,un grup deosebit fratii si surori in Hristos adunati si rascumparati prin aceeiasi jerta,a dragostei Sale (adunati laolalta).

 

3.SATISFACTIA PARTASIEI

-poti sa iti aduci aportul sa participi la edificare grupului (o cantare,o invatatura,o descoperire, s.a.m.d.) toate in partasia grupului sub calauzirea Duhului.

 

4.BUCURIA PARTASIEI

-participi la partasia grupului,esti parte la aceeiasi bucurie impreuna cu grupul,nu mai esti spectator,tu faci parte din grup (fratii in Hristos)

 

5.RASPLATA PARTASIEI

-rasplata partasiei = zidire sufleteasca.

 

6.INALT  STANDARD  AL PARTASIEI

-partasia frateasca ;este modelul adevaratei partasii ceresti.                        

 Hristos spunea :” Eu si Tatal una suntem.” (Ioan.10:30)                                                    

 Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei sa fie una, cum si Noi suntem una – (Ioan.17:22)

 

*Cat de importanta e partasia frateasca pentru tine?

*Cu ce participi in grupul partasiei din care faci parte,ca sa devina un grup dupa adevaratul model al partasiei?

*Dupa o bucata de vreme ce locuiam in Statele Unite,  tatal meu imi face o vizita.  Gandul meu si al sotiei ,  era ca odata venit in America ,  sa incercam ,  sa  il lamurim,  sa ramana cu noi ,  pe urma va veni si ceilalti din familie.   Se parea caci ideia noastra a reusit.   Mancarea era buna ,  soselele, podurile erau  frumoase, cladiri inalte ,masini luxoase, se parea ca era incantat de tot ce vedea in jur. Intr-o dimineata se scoala mai devreme ca de obicei: ”Dutule, eu nu mai pot sa stau fara lucru.  Locuiam atunci in chirie, eu si sotia mergeam la lucru si el statea acasa cu copii pana ce veneam noi si apoi incepeau plimbarile.  ’Ce ai vrea sa lucrezi ii spun eu” , ”orice” vine repede raspunsul,  o! dar va trebui sa mai astepti un pic,  sa inveti limba putin,  apoi se va gasi si de lucru,  dimineata urmatoare numai ce aud galagie prin curtea apartamentelor,  ce era de fapt:  tatal meu incepuse lucru,  a luat o matura si a inceput sa mature curtea..”ce faci?” americani astia nu fac nimic si m-am gandit sa incep sa matur..  ”tata,   dar nu le place ce faci si nici nu o sa te plateasca nimeni,  stai linistiti esti in vizita”.  ”Cum tu crezi ca eu nu stiu sa matur ,   nu am invatat in atatia ani.”     .”O! nu tata stii dar aici e un pic diferit,   l-am lasat si am plecat la lucrul meu.

La intoarcere ma astepta propietarul apartamentelor: ”spunei la tatal tau caci nu poate sa lucreze aici”.  Ma intalnesc cu tata si mai sfios incerc sa ii explic, la care el ma intrerupe: ”stiu caci l-am inteles pe boierul ce mi-a spus si mie.  Se apropia data plecari si acum eram siguri ca dupa atatea plimbari si bunatati oferite,  tata era lamurit si va ramane definitiv in America; m-am inselat: ”Stii ceva Dutule, va iubesc asa de mult dar va trebui sa plec inapoi, dar ce e, ce s-a intamplat?.

Dutule , aici oamenii sunt foarte diferiti de oamnei din satul nostru , sunt foarte ocupati, si nu au timp sa stea de vorba cu tine, au mult si sunt porniti sa aduca si mai mult, iti zice:”Hai”ma duc la el sa vorbesc , fuge, dar nu numai ca fuge imi si spune: ”Bai”ca si cum iasi face ceva rau, stii ce : ”ii las cu baiurile  lor aici , si eu ma voi duce inapoi in sat la noi.

La noi oameni nu au prea multe , dar la paoarta linga drum fiecare casa are cate o bancuta,oamenii sunt prieteni, sunt dispusi sa te  ajute, nu au prea multe lucruri materiale dar se ajuta unul pe altul.  Doresc sa ma duc acasa , acolo unde oamenii ,  au incredere unul in altul si pentru ei partasia e foarte importanta.

 

*Cat de importanta e partasia pentru tine?

*Cat de importanta e in viata ta partasia frateasca?

~Slujitorul~

Lasă un comentariu