VESTIREA NASTERII LUI IOAN BOTEZATORUL

VESTIREA NASTERII LUI IOAN BOTEZATORUL  (Luca .1-76:79)    By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Si tu, pruncule, vei fi chemat proroc al Celui Preainalt. Caci vei merge inaintea Domnului, ca sa pregatesti caile Lui  si sa dai poporului Sau cunostinta mantuirii, care sta in iertarea pacatelor lui; datorita marii indurari a Dumnezeului nostru, in urma careia ne-a cercetat Soarele care rasare din inaltime, ca sa lumineze pe cei ce zac in intunericul si in umbra mortii si sa ne indrepte picioarele pe calea pacii!”(Luca.1:76-79)

Planurile lui DUMNEZEU facute din vesnicie pentru om ca sa-l mantuiasca,n-au fost facute in ascuns,si ele au fost facute cunoascut oamenilor din vreme prin slujitorii Sai .Dumnezeu  vorbeste prin Habacuc si zice:“Scrie proorocia,si sap-o pe table,ca sa se poata citi usor!Caci este o proorocie,a carei vreme este hotarita,se apropie de implinire,si nu va minti;daca zaboveste,asteapt-o,caci va veni si se va inplini negresit.

Cuvintele lui Dumnezeu au greutate,si nici un cuvant iesit din gura Domnului nu se intoarce inapoi fara rod.Unul dintre slujitorii DOMNULUI cu privire la venirea lui Ioan in lume a spus:Iata voi trimite pe solul Meu;el va pregati calea inaintea Mea.Si deodata va intra in Templul Sau”Domnul pe care-L cautati”:Solul legamantului,pe care-L doriti;iata ca vine zice Domnul Ostirilor.

Asa ca dupa cum Domnul Isus Christos a fost o implinire a fagaduintelor lui Dumnezeu pentru mantuirea lumii,si Ioan Botezatorul a fost un inainte mergator al Domnului care trebuia sa faca de cunoscut poporului Sau,”cunostinta mantuirii,care consta in iertarea pacatelor lui”.Cind si-a inceput Ioan propovaduirea,Iudeii au trimis pe preoti si Leviti sa-l intrebe:
“Tu cine esti?”.Desi a fost cel mai mare prooroc pamantean al tuturor timpurilor,el nu s-a laudat ca-i prooroc cum multi astazi fac.Si la insistenta lor staruitoare:”Dar cine esti tu?”,”Ce zici tu despre tine insuti?”.
“Eu a zis el,sint glasul celui ce striga in pustie”.Ioan n-a tagaduit nimic spunindu-le despre Cel care venea dupa el dar care este inaintea lui:”Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii!”.El este Acela despre care ziceam:”Dupa mine vine un om care este inaintea mea,caci era inainte de mine”.Eu nu-L cunosteam,dar tocmai pentru aceasta am venit sa botez cu apa:ca EL sa fie cunoscut lui Israel,si intregii lumi zic,eu”.
Eu nu-L cunosteam;dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa,mi-a zis:”Acela peste care vei vedea Duhul  pogorindu-Se si oprindu-Se,este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant.

Marturia lui Ioan nu se incheie,si el zice:Am vazut Duhul pogorindu-SE din cer ca un porumbel,si oprindu-Se peste El.Si deaceea marturisesc,ca,EL este Fiul lui Dumnezeu,in miinile caruia este mantuirea .

Apostolul Pavel spunea celor din Milet:Caci nu m-am ferit sa va vestesc tot planul lui Dumnezeu.Si planul lui Dumnezeu nu este o religie,sau un cult evanghelic oricit de umanitar ar fi el,nu este o carte de docme,traditii si ritualuri,ci este un”Nume”si numai in acest NUME poti fi mintuit tu si eu.Ioan apostolul deasemenea in marea sa revelatie,l-a vazut pe Dumnezeu cand sedea pe scaunul Sau de domnie si in mana dreapta tinea o carte,scrisa pe dinlauntru si pe dinafara,pecetluita cu sapte peceti.
Cam ce credeti ca era scris in cartea aceea?”Tot planul lui Dumnezeu cu privire la mantuirea omului decazut,pe care mantuire trebuia sa ne-o aduca Isus Christos”.

Ioan Botezatorul,marele prooroc,trebuia sa dea lui Israel si lumii intregi cunostinta mantuirii pentru iertarea pacatelor.

Proorocul Isaia in cartea sa la capitolul 49-5,6 zice:Si acum,Domnul vorbeste,EL,care M-a intocmit din pintecele mamei ca sa fiu Robul  Lui,ca sa aduc inapoi la EL pe Iacov,si pe Israel,care este inca imprastiat;caci Eu sint pretuit inaintea Domnului ,si Dumnezeul  Meu este taria Mea.EL zice:”Este prea putin lucru sa fii robul Meu ca sa ridici semintiile lui Iacov si sa aduci inapoi ramasitele lui Israel.De aceea,te pun sa fii Lumina  neamurilor,”CA SA DUCI MINTUIREA PINA LA MARGINILE PAMINTULUI”.
Toate Legile si ceremonialele vechiului testament impreuna cu proorocii toti,au facut de cunoscut lumii”mintuirea lui Dumnezeu si pe Cel  ce trebuia sa ne-O aduca,adica Isus  Fiul  lui  Dumnezeu”.
Suflete scump,daca pana acum n-ai stiut ce-i mantuirea,sa stii ca ea nu este altceva decit salvarea ta si a sufletului tau din moarte si chin vesnic.Si daca pana acuma ai cautat-o pe alte cai,in ceremonial,in ritualuri,in docme,in religii,in traditii,in sfinti,in diferite nume,sau alte lucruri,sa stii astazi,ca,Dumnezeu  a trimis-o intr-un singur”NUME,ISUS CHRISTOS”,pe care Ioan Botezatorul l-a facut cunoscut lumii.Si daca in viata poate ai mari succese,care aparent te face fericit pentru moment dar daca,nu esti mantuit esti cel mai nenorocit si mai nefericit om.
Iar tu care poate toata viata ta ai fost nefericit din cauza incercarilor si ispitelor cu care te-ai comfruntat,si n-ai reusit sa iesi din impas inca,sa stii acelasi lucru ca,daca,nu esti mintuit nenorocirea ta va fi vesnica.

Si Ioan Botezatorul aceasta menire a avut-o sa faca de cunoscut intregii omeniri”cunostinta mintuirii pentru iertarea pacatelor prin credinta in ISUS CHRISTOS”.Daca pina astazi n-ai stiut asta,nu fi ingrijorat,ca”ASTAZI”este ziua ta,ISUS te asteapta ca EL este inca MINTUITOR”MIINE”cine stie s-ar putea sa fie judecator!Vino acum la EL.
DOMNUL sa-ti dea putere s-o faci cu multa indrazneala.

~Slujitorul~

Lasă un comentariu